Eipä aikaakaan, kun idean äiti Teija Stenberg-Kero oli lausahtanut ajatukset ilmoille, niin mies oli jo täydessä vauhdissa etsimässä venettä, lauttaa tai jotakin sopivaa…
Osmo sai markkinoitua asian yrittäjä Roni Saloselle, jolla on eteläsuomalaisena aina ollut sydän täällä Saimaalla. Syksyllä 2019 yrittäjät Osmo Kero ja Roni Salonen perustivat Saimaan Lauttahuvilat Oy:n. Siitä lähti pyörät pyörimään ja sopiva lautta löytyi!  Roni oli käynyt katsomassa monia vaihtoehtoja, mutta tämä oli oikea.

Maaliskuussa kävimme katsomassa kaikki yhdessä lauttaa, joka on 11 metriä pitkä ja 4,2 metriä leveä. Juuri sopiva vuokrattavaksi ja asiakkaiden myös itse ajettavaksi, perässä on kaksi x 20 hv Honda moottoria ja sisäohjaus sekä navigointi ohjelma tarjoavat hyvän ohjauskokemuksen.  Lautassa on 48 m2 (+ kattoterassi) ja siitä lämmintä, ympärivuotista asumistilaa 27 m2. Lautassa on terassit keulassa ja takana sekä katolla. Katolta löytyvät myös aurinkopaneelit, joten ekologisuutta on ajateltu.

Majatalo Niemituvan yhteyteen saatiin uutta majoituskapasiteettia ja kelluvaa sellaista. UUSI asuntolautta Saimaan Joutsen tarjoaa majoitusta perheille, pienryhmille, ystäville, pariskunnille ja siihen on esteetön pääsy.

Lautassa on 1 x makuuhuone, kylpyhuone, sauna, avara tupakeittiö isoilla ikkunoilla ja kaikilla mukavuuksilla, tupakeittiön nurkassa on ohjaamo. Suuret liukuovet vievät terassille, josta pääsee ihailemaan puhdasta Saimaata. Lautassa on majoitustilat 2+2 henkilölle.

Lauttaa viimeistellään Majatalo Niemituvan laiturissa, lautta on muutoin valmis, mutta sauna haluttiin itse suunnitella ja rakennuttaa se paikallisten timpureiden voimin (Rakentaja/ Timpuri Hemmo Karvinen ja Puusepänliike AP Wood Arto Pitkänen). Lautta on CE-merkitty ja siinä on mm. kaikille jäte- ja harmaille vesille omat säiliöt, joten lautta on ympäristöystävällinen.

Lautassa majoitutaan Niemituvan uudessa laiturissa tai se ajetaan asiakkaan haluamaan paikkaan. Lautan voi esim. tilata keskelle kesäistä Savonlinnaa, asua korkeatasoisesti ja vuokrata polkupyörät tai sub laudat mukaan. Jos asiakkaalla on veneilykokemusta, voi sillä ajaa ja rantautua Saimaalle tai jäädä vaikka parkkiin keskelle Saimaata.

Lautan kotisataman Majatalon Niemituvan vierestä löytyy tekemistä ja katsomista, esim. laavut, jalkapallo- ja beachvolleykentät, rantasaunoja, soutuveneitä, sublautoja, Hepokatin kotieläinpiha. Lisäksi lisää majoitustilaa on 300:n metrin päässä Rantakatti Mannilassa ja Mannilan Ratsutalleilla pääsee ihastelemaan hevosia tai ratsaille.

Pienryhmille, tulevaisuudessa, esteetön lautta sekä lähellä olevat laavut ja retkisatamat tarjoavat mielenvirkistystä. Myös Savonlinnan oppaiden palvelut ovat saatavilla, jos tarvitaan opastusta käyntikohteisiin.

Lautta tarjoaa tänä Korona aikana turvallista perhekeskeistä matkailua. Kun rajoituksia pikkuhiljaa puretaan, niin matkailukesästä päsee nauttimaan ainakin kotimaiset matkailijat.

Turvallisuus on päivän sana, joka otetaan huomioon asiakaspalvelussa, niin tarkemmassa siivouksessa, kuin turvaväleissä sekä ryhmien koossa.

Saimaalla ja sen rannoilla riittää puhdasta raikasta ilmaa hengitettäväksi ja luontoelämyksiä koettavaksi turvarajat helposti huomioiden.

Lauttaa voi varata suoraan ottamalla yhteyttä:

teija@rantakatti.fi
+358 40 829 1520

Tervetuloa viettämään lomaa Punkaharjun Vaahersaloon ja Saimaalle!

Asuntolautta Saimaan Joutsen kastettiin 🙂